Urządzenia i Akcesoria
Croissant francese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
10 pezzi
Składniki
-
500 g di farina tipo 00
-
25 g di lievito di birra fresco
-
70 g zucchero
-
20 g di latte
-
100 g di burro a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
220 g di acqua fredda
-
250 g di burro in un panetto
-
farina tipo 00 q.b.
-
1 uovo
-
zucchero a velo q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
6.8 g
Kalorie
2010.8 kJ /
480.5 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Colazione a Parigi
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pizza Margherita e basilico
2h 10min
Bomboloni salati
3h 20min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Torta pacchetto regalo
4h 30min
Biscottini di vetro
45min
Galette des rois al cioccolato
2h 30min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Croissant
7h 30min
Brioche francese al burro
5h 40min
Baguette dolce
4h 30min
Panini dolci al latte
2h 40min
Focaccine all'origano (TM6)
3h 45min