Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di farina di mandorle
- 200 g di strutto
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 30 - 40 mandorle, intere, per decorare
- 1 albume, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 700 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Biscotti alla nocciola
2sa
Biscotti al limone
1ωρ. 5 λεπτ.
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Biscotti integrali alle mandorle
35 Min
Biscotti di riso
45min
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15min
Biscotti ai semi
30 Min
Biscotti zenzero e miele
4sa 30 dk
Biscotti integrali arancia e limone
1 Std. 30 Min
Biscotti classici (senza zucchero)
1h
Biscotti della nonna
30 Min