Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova medie
Crema
- 75 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 75 g di cioccolato al caramello a pezzi
- 400 g di latte parzialmente scremato
- 30 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
-
200
g di pasta di marzapane verde
lub 200 g di caramelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 364 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frollini classici al burro
50min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Chiacchiere salate
55min
Bignè all'amarena
3 Std.
Savoiardi morbidi
40min
Ravioli dolci fritti
1h
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Torta Diplomatica
3 Std.
Ricotta
5 Std. 30 Min
Besciamella veloce
15 Min
Crema Bimby ®
45min