![Bignè lumachine Bignè lumachine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11EB8946-76F4-4AB5-AFBE-101598D4ECAE/Derivates/72DCFD30-3024-422E-B61A-C71DABF6A4AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova medie
Crema
- 75 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 75 g di cioccolato al caramello a pezzi
- 400 g di latte parzialmente scremato
- 30 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
-
200
g di pasta di marzapane verde
lub 200 g di caramelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 364 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Pan di Spagna
1h 50min
Ravioli di ricotta e asparagi con riccioli di tuorlo (senza glutine)
2h
Danish layer cake
4h
Biscotti al profumo di arancio
2h
Pane australiano con burro dolce
45min
Polpette di riso
Keine Bewertungen
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20 min
Mousse al cioccolato per copertura
20 min
Torta multistrato al pan di zenzero
28 Std. 50 Min
Bignè al cioccolato
3h
Torta Red velvet
3h