![Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany) Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD3E5167-EAB2-44CE-96F1-E5499A90EFD8/Derivates/B1F9DC65-A44A-4A46-8042-1418CB547084.jpg)
Wersje kompatybilne
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 140 g di farina per torte
- 150 g di farina di forza + q.b. per infarinare
- 1 pizzico di sale
- 30 g di zucchero
- 130 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi piccoli
Terminare la preparazione
- 250 g di burro, in un unico panetto
- 1 uovo sbattuto
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1524 kJ / 565 kcal
- Białko
- 4.69 g
- Węglowodany
- 27.62 g
- Tłuszcz
- 26.15 g
- Błonnik
- 1.33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragnetti e serpentelli
1h 40min
Baguette
4h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Freakshake con bomboloni alla crema Bimby®
1 Std.
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 godz.
Croissant al cioccolato
3 Std. 35 Min
Baguette dolce
4j 30 menit
Cannoncini alla crema
3h
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Pane per hamburger
3h 20min
Croissant francese
5 godz. 20 min
Croissant
7h 30min