Macaron al cioccolato

Macaron al cioccolato

2.9 58 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
40 pezzi

Składniki

Ganache di cioccolato
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    120 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    110 g
  • di burro morbido
    25 g
Macaron
  • di zucchero
    250 g
  • di mandorle pelate
    140 g
  • di amido di mais
    20 g
  • di cacao amaro in polvere
    15 g
  • di albumi (3 albumi circa) separati dai tuorli 1-2 giorni prima (vedere consiglio 1)
    110 g
    110 g di albumi, congelati e decongelati (vedere consiglio 1)

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 80 kcal / 334 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...