![Macaron al cioccolato Macaron al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B328847A-522B-4987-BCDC-7E99AC83320B/Derivates/5452D393-45A1-4D35-920F-4D48D3BA5DB6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache di cioccolato
- 120 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 25 g di burro morbido
Macaron
- 250 g di zucchero
- 140 g di mandorle pelate
- 20 g di amido di mais
- 15 g di cacao amaro in polvere
-
110
g di albumi (3 albumi circa) separati dai tuorli 1-2 giorni prima (vedere consiglio 1)
lub 110 g di albumi congelati e decongelati (vedere consiglio 1)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Freakshake gusto macarons
2 Std. 40 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29h 10 min
Éclair con caramello al burro salato
19h
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30 min
Lemon meringue pie
3h
Cake pops
4 Std. 25 Min
Crema al burro al cacao
10 Min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cioccolato temperato
15 Min