Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de berberechos frescos
- 14 - 18 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de maicena
- 2 - 3 cucharadas de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Almejas a la marinera
30 Min
Berberechos al natural con limón
2sa 15 dk
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Berberechos al vapor con lima
20min
Cigalas al ajillo
20min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Langostinos al romesco
15min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min
Arroz con bogavante
1h
Mejillones al vino
30 Min