Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de berberechos frescos
- 14 - 18 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de maicena
- 2 - 3 cucharadas de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas a la marinera
30 min
Nécoras y cigalas al vapor
35 Min
Revolconas con pulpo
45 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Berberechos al vapor con lima
20 Min
Mejillones al limón
30 min
Berberechos al natural con limón
2 godz. 15 min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones al vino
30 min
Arroz con bogavante
1 Std.
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min