Parmigiana di melanzane

4.7 250 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Spurgare le melanzane
  • 1000 g di melanzane
  • sale q.b.
Salsa di pomodoro
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di pomodori pelati a pezzi
  • 5 - 6 foglie di basilico fresco lavate
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Friggere le melanzane
  • olio di semi di arachide q.b.
Terminare la preparazione
  • 2 uova
  • 250 g di mozzarella di bufala, a fette ben scolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 325.6 kcal / 1362.2 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 817.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...