Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 140 g di spinaci baby freschi
- 55 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso Arborio
- 60 g di vino bianco secco
- 700 g di brodo vegetale
- 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 150 g di pisellini surgelati finissimi (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2029 kJ / 485 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla crema di spinaci
40 min
Risotto zucchine e menta
40 min
Risotto burrata e piselli
40 min
Risotto verde con spinaci e pancetta
45min
Risotto verde
30 Min
Risotto ai broccoli e salsiccia
35 Min
Risotto arancione con zucca e carota
35 Min
Risotto funghi e spinaci
55 Min
Riso vegetariano cremoso
25min
Risotto asparagi e zafferano
35 Min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min
Risotto spinaci e gamberetti
30 Min