![Ragù di tonno fresco Ragù di tonno fresco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5031CCC-C26E-4D47-BA19-CEA872B56854/Derivates/727C3507-4EB7-493F-863A-4818D181987C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di tonno fresco in tranci, a cubetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di vino bianco
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio a metà, senz'anima
- 600 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- 4 foglie di basilico fresco, intere e lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2hod. 5min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Ragù di carne mista
1 Std. 30 Min
Ragù di salsiccia
1h 15min
Sugo al basilico
1hod. 10min
Sugo all'ortolana
1 Std. 5 Min
Sugo classico
55 Min
Polpette classiche
1 Std.
Sugo al tonno
45 分钟
Sugo all'amatriciana
50 Min
Sugo all'arrabbiata
20 分钟