![Crema di asparagi e curcuma Crema di asparagi e curcuma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b690af3c-04d6-4b26-aedc-9382259cd7cd/Derivates/16abc224-9ccd-4cfc-8c77-c59d745c968b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di anacardi
- 500 g di asparagi, puliti, i gambi a tocchetti e le punte
- 100 g di cipolla bianca a pezzi
- 5 - 6 foglie di lattuga a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 2 cucchiaini di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 min
Crema di asparagi verdi
50 min
Vellutata di carciofi e taleggio
55 min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1 godz. 30 min
Vellutata di asparagi
45 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata di finocchi e carote
35 min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min