![Polenta taragna Polenta taragna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/204C1E13-7B69-43CA-94F3-BB2B13B7017F/Derivates/9ac02ce1-28c8-418a-8c67-c85d6cb54d3a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di grano saraceno
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di farina di mais bramata
- 150 g di formaggio Bitto
- 40 g di burro, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 Min
Polenta
1 Std.
Cappon magro
4h 30min
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Polenta di grano saraceno
1 Std.
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Risotto alla monzese
35 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Pizzoccheri
50min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min
Polenta al formaggio
1 Std.