Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1000 g di polpa di zucca mantovana a fettine (2-3 mm)
- 500 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 10 g di burro
- 1 rametto di rosmarino, lavato, asciugato e legato con spago da cucina
- 200 g di farina tipo 00
- 2 albumi
Terminare la preparazione
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 40 g di burro a pezzi
- 1 rametto di rosmarino, lavato, asciugato e legato con spago da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1óra
Gnocchi di spinaci
55p
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Crespelle al riso farcite
2 godz. 50 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10 min
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10 min
Spatzle rosa con triglie e piselli
1óra
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Spatzle di zucca con salsiccia
1óra
Gnocchi zucca e salmone
1 godz. 5 min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min