Torta di carote con farina di riso

Torta di carote con farina di riso

4.6 282 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • di burro morbido
    10 g
  • di pangrattato
    1 - 2 cucchiai
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di mandorle
    300 g
  • di carote pulite e a pezzi
    300 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina di riso
    150 g
  • di lievito in polvere per dolci (16 g)
    1 bustina
  • di zucchero a velo
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 394 kcal / 1648 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...