![Castagnaccio Castagnaccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77db6df0-fd9a-44d1-aa22-2c00f85f2956/Derivates/4257666c-4093-4139-8eae-cf1d953f9dd3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di gherigli di noci
- 300 g di farina di castagne, setacciata
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua fredda
- 50 g di uvetta passa, ammollata e strizzata
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min
Soufflè ai cardi al vapore
1 Std. 20 Min
Sformato di cardi
1 Std.
Schiacciata con l'uva
2h
Paté di fegatini
30 Min
Pan co' Santi
7 Std.
Crostini con crema di milza
1 Std.
Torta di riso carrarina
3 Std. 10 Min
Schiacciata fiorentina
50 Min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Pappa al pomodoro
35min