Polenta con fonduta di formaggi
TM5 TM31 TM6

Polenta con fonduta di formaggi

4.7 (170 ocen)

Składniki

Fonduta di formaggi

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 50 g di Gorgonzola
  • 50 g di Fontina, a pezzi
  • 50 g di Taleggio, a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Polenta

  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di mais bramata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3335 kJ / 797 kcal
Białko
22.1 g
Węglowodany
83 g
Tłuszcz
41.8 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy