![Polenta con fonduta di formaggi Polenta con fonduta di formaggi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35032312-B4C4-47C0-8966-3380923D326A/Derivates/16b91ac7-d4da-4df8-b606-4edbd8b9fb59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fonduta di formaggi
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di Gorgonzola
- 50 g di Fontina, a pezzi
- 50 g di Taleggio, a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335 kJ / 797 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 godz. 20 min
Sformatini al cotechino
30 min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 godz.
Polenta
1 godz.
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 godz. 30 min
Flan di funghi porcini
1 godz.
Flan di cavolfiore
45 min
Risotto alla valdostana
35 min
Salsa tonnata
20 min
Polenta al formaggio
1 godz.
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 min