Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fonduta di formaggi
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di Gorgonzola
- 50 g di Fontina, a pezzi
- 50 g di Taleggio, a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335 kJ / 797 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Fonduta
8h 20min
Soufflé al Castelmagno
55p
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Polenta concia alla valdostana
1h 40 min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40 min
Risotto alla valdostana
35min
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Bagna cauda
35min
Polenta al formaggio
1h