Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 20 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de beurre doux
- 20 g d'huile neutre
- 6 morceaux de chocolat
- 6 c. à soupe de confiture
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 756 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2h 35min
Baguette viennoise au chocolat
2h 45min
Pain aux pépites de chocolat
3 Std. 10 Min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Comme un biscuit BN®
1 Std. 30 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Beignets au four
2h
Bun à burger
4 Std. 10 Min