Ragoût angolais de poulet aux cacahuètes et gruau de maïs

Ragoût angolais de poulet aux cacahuètes et gruau de maïs

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Le ragoût angolais aux cacahuètes
  • de cacahuètes grillées non salées
    500 g
  • de gombos verts frais (voir "Conseil(s)")
    300 g
  • citrons jaunes le jus seulement
    2
  • de tomates coupées en morceaux
    100 g
  • d'oignon coupé en morceaux
    100 g
  • gousses d'ail
    3
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'eau
    500 g
  • de poulet, désossé et sans peau coupé en morceaux (2-3 cm)
    1200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de piment pili-pili déshydraté en poudre ou jindungo, à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
Le gruau de maïs
  • d'eau
    700 g
  • de farine de maïs
    260 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 718 kcal / 3004.2 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...