Riz frit au curry et aux crevettes

Riz frit au curry et aux crevettes

3.5 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de riz blanc à grain court
    200 g
  • d'eau
    1200 g
  • de pâte de curry à ajuster en fonction des goûts
    25 g
    2 c. à café rases de curry en poudre, à ajuster en fonction des goûts
  • de petits pois surgelés
    50 g
  • de carottes détaillée en dés
    150 g
  • œufs légèrement battus
    2
  • d'oignon
    70 g
  • d'huile végétale
    1 c. à soupe
  • de crevettes crues, décortiquées et coupées en deux
    100 g
  • d'ananas frais coupé en morceaux
    30 g
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de vin de riz
    ½ c. à café
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    1 c. à café
  • de sel
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 12.96 g
Tłuszcz 6.68 g
Węglowodany 44.05 g
Błonnik 2.93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...