Urządzenia i Akcesoria
Cantuccini
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk
Składniki
-
350 g mąki pszennej
-
250 g cukru
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®20 g likieru anyżowego
-
200 g migdałów, ze skórką
-
woda ilość do zwilżenia rąk
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.8 g
Kalorie
303.4 kJ /
72.5 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Orzechy słodko-pikantne
20 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Ciasteczka w słoiku
40 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min