Focaccia z pastą serową z oliwkami

Focaccia z pastą serową z oliwkami

3.3 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 160 g wody
  • 30 g smalcu pokrojonego na kawałki
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 g mąki chlebowej
  • 1 łyżeczka soli
Pasta serowa z oliwkami
  • 200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 2 - 4 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
  • 150 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • oliwa z oliwek do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 244.7 kcal / 1023.7 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 19.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...