Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pastą serową z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
160 g wody
-
30 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
300 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Pasta serowa z oliwkami
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
150 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.7 g
Kalorie
1023.7 kJ /
244.7 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FOCACCIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia
2 godz. 50 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Pikantne aïoli
15 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Suflet serowy szybki
55 min