
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pastą serową z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
160 g wody
-
30 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
300 g mąki chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Pasta serowa z oliwkami
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
150 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
244.7 kcal /
1023.7 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FOCACCIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia
2 godz. 50 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.