Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de aceite de oliva
- 4 lomos de bacalao desalado (aprox. 1000 g)
- 20 g de pimentón
- 4 dientes de ajo
- 30 g de perejil fresco
- 400 g de cebolla en rodajas finas
- 1 pellizco de sal
- 2 hojas de laurel secas
- 40 g de vinagre
- 80 g de pimiento rojo en tiras
- patatas fritas
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2553 kJ / 610 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 383 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al estilo de Soutelo
25 Min
Bacalao confitado al ajoarriero
1óra
Bacalao con langostinos
1óra
Merluza en salsa de guisantes y pimiento rojo asado
30min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Bacalao en salsa verde
30min
Pescadilla con langostinos en salsa
30min
Merluza a la koskera
45 min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40 min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1óra
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min