Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva (y algo más para servir)
- 2 dientes de ajo
- 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas (en trozos de aprox. 3x3 cm)
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 80 g panceta fresca de cerdo sin corteza (en tiras de 1x1x2 cm)
- 300 g de pulpo cocido cortado en rodajas
- 1 cucharada de pimentón (y algo más para servir)
- 1 pellizco de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 Min
Patatas guisadas con gambones
1h
Bacalao con langostinos
1h
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Revuelto de setas para dos
10 min
Tosta de guacamole con anchoas
10 min
Berberechos en salsa verde
1h
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30 Min
Chips con puerro y gambas
25 min.
Sepia al ajillo
25 min.
Almejas a la marinera
30 Min
Gambas al ajillo
15 Min