Vellutata di fagioli e cozze

Vellutata di fagioli e cozze

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 100 g di cipolla dorata a pezzi
  • 50 g di carota a pezzi
  • 80 g di porro a pezzi
  • 20 g di burro salato
  • 600 g di acqua
  • 300 g di fagioli verdi di Lima, surgelati (tipo coco de Paimpol) freschi
    300 g di fagioli bianchi di Spagna, freschi o lessati
  • 1000 g di cozze fresche pulite
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 3 pizzichi di sale
  • 2 fili di erba cipollina fresca tritati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 233 kcal / 974 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...