Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 guindilla roja seca en 2 trozos (sin pedúnculo ni semillas)
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios, cortados por la mitad
- 30 g de vino blanco
- 250 g de kale limpio y troceado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 Min
Quinoa con acelgas y pollo
30 Min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 Min
Acelgas con tomate
30 Min
Tirabeques y judías verdes con aliño de anchoa y tomate
25 Min
Ensalada de trigo sarraceno con pollo
40 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 Min
Calamares con pisto
45 Min
Chipirones a la marinera
25 Min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1 Std. 20 Min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 Min