Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pain d'épices, coupé en morceaux
- 75 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 180 g de lait
- 40 g de purée d'amande (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5362 kJ / 1278 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 162 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1h 15min
Sucre à la noix de muscade et au chocolat
5 min
Sucettes chocolat-orange
2h 45min
Confiture de pommes à la pâte d'amande
25min
Sucre de Noël
1h 5min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Petites ficelles aux céréales
2h 45min
Le jus de citrouille façon Harry
35 min
Sucre orange-épices de Noël
2 godz.
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3h 10min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Pâte à tartiner express
15 Min