Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- le zeste de 2 clémentines non traitées
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 3 c. à soupe de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- ½ c. à soupe de pollen (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45 min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Gratin de clémentine
30 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Cakes miel, gingembre et mandarine
55min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Crème dessert au thym citron
30 min
Crème anglaise à l'orange
1 godz.
Tarte à l'orange
12h