Couscous d'orge aux légumes d'hiver

Couscous d'orge aux légumes d'hiver

4.3 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 400 g de semoule d'orge fine
  • 2 c. à café rase de sel
  • 300 g d'eau froide
  • 200 g d'oignons grelot surgelés
  • 40 g d'huile d'olive
  • 40 g de miel
  • 50 g de raisins secs
  • 1 dose de safran
  • du sel
  • poivre moulu
  • 850 g d'eau
  • 200 g de pois chiches en conserve rincés
  • 2 c. à soupe de ras el-hanout
  • 40 g de concentré de tomate
  • 300 g de navets pelés et coupés en 2
  • 400 g de chou vert coupé en quartiers
    400 g de chou blanc, coupé en quartiers
  • 400 g de patate douce pelée et coupée en quartiers
  • 40 g de beurre en dés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 2296 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...