Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à soupe de cassonade
- 70 g d'huile d'olive, et 2 c. à soupe pour les pignons
- 50 g de branche de céleri en dés
- 150 g d'oignons grelot surgelés
- 400 g d'aubergines avec la peau, en dés de 2 cm
- 25 g de concentré de tomate
- 50 g de raisins secs
- sel
- poivre moulu
- 1 c. à soupe de pignons de pin
- 1 c. à soupe de câpres en saumure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750 kJ / 181 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1h
Taboulé de pois chiches
12h 15min
Soupe au pistou
40min
Caponata sicilienne
35min
Gaspacho
12h
Salade d'aubergine au yaourt
2 Std. 10 Min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Soupe au pistou
40min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min