Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignon, coupé en 6
- 3 gousses d'ail, coupées en 2
- 30 g de gingembre frais, pelé et coupé en 4
- 30 g de beurre
- 2 c. à soupe de pâte de curry indien
- 250 g d'épinards surgelés en branches
- 150 g de lentilles corail
- 400 g d'eau
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Dhal butternut et lentilles corail
45 min
Lentilles corail et quinoa au curry
25 phút
Curry de légumes au lait de coco
50 min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Dhal
1h 40min
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45 min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12 Std.
Curry de légumes
25 phút
Chili sans viande
1h
Dahl indien et curry de légumes
1h 25min
Dahl de lentilles, brocolis et chou-fleur
45 min