![Linseneintopf mit Spätzle Linseneintopf mit Spätzle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EF97BF7-D1D3-4F68-8285-B2E6E92E0E62/Derivates/171a2d96-446d-4ccf-93e3-bbc3d93f7a1a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Möhren, in Stücken
- 120 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- 1 EL Butter
- 2 EL Öl
-
200
g Tellerlinsen, getrocknet
lub 200 g Berglinsen, getrocknet - 4 Kohlwürste
- 500 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- 800 g Geflügelfond
- 30 g Weißweinessig
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3685 kJ / 877 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Linsen mit Balsamico
25min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1 godz.
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.