Linseneintopf mit Spätzle

Linseneintopf mit Spätzle

4.4 526 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 Stängel
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Staudensellerie in Stücken
    120 g
  • Porree in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Butter
    1 EL
  • Öl
    2 EL
  • Tellerlinsen, getrocknet
    200 g
    200 g Berglinsen, getrocknet
  • Kohlwürste
    4
  • Spätzle, frisch aus dem Kühlregal
    500 g
  • Geflügelfond
    800 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Schnittlauch in Röllchen
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 877 kcal / 3685 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...