Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 150 g Emmentaler, in Stücken
- 600 g Wirsing, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 2 Möhren (ca. 120 g), in Stücken
- 10 g Rapsöl und etwas mehr zum Braten
- 50 g Paniermehl
- 2 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- Mehl zum Wenden
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50 min.
Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce
1h
Blumenkohl-Puffer mit Rote-Bete-Salat
45 min.
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1h 10 min.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30 min.
Vegetarische Mangoldrouladen
1h 30 min.
Grünkohltarte
2h
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Blumenkohl-Bratlinge
45 min.
Grünkohl-Quiche
1h 30 min.
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1h
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h