Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rote Paprika (500 g), entkernt, halbiert
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 15 - 20 g Zitronensaft
- 40 g Olivenöl
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensauce mit roten Linsen und Rotwein
40 Min
Tomatensauce
30 Min
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25min
Paprika-Salami-Sauce
45 Min
Kräuter-Tomatensauce
20 Min
Kürbis-Tomaten-Sauce zu Nudeln
35 Min
Würzige Möhren-Tomaten-Sauce
30 Min
Würzige Basis-Tomatensauce
35 Min
Tomatensauce für Tortellini-Auflauf
50 Min
Pilzrahmsauce
20 Min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 Min
Vegetarische Lasagne
10 Std.