Spinatknödel mit Tomatensauce

Spinatknödel mit Tomatensauce

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Kartoffelkloßteig aus dem Kühlregal
    1 Pck.
  • Muskat und etwas mehr zum Bestreuen
    3 Prisen
  • Rahmspinat, TK in Pellets (ca. 24 Stück)
    120 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Peperoni, rot entkernt, in Stücken
    1
  • Rosine
    2 EL
  • Tomaten gehackt (à 400 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Basilikum abgezupft
    3 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 1870 kJ / 447 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...