Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Zweige Thymian, abgezupft, abgezupfte Zweige aufbewahren
- 2 Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 EL Olivenöl
- 200 g Wasser
- 200 g rote Paprika, in Stücken (3 cm)
- 200 g gelbe Paprika, in Stücken (3 cm)
- 300 g Zucchini, längs geviertelt, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Aubergine, in Würfeln (2 cm)
- 400 g Schafskäse aus der Salzlake (2 Stück), halbiert
- 2 TL geriebene Zitronenschale, Bio, fein
- 1 Baguette
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2513 kJ / 600 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Paprika-Reis mit Sommergemüse und Feta
45 min
Ratatouille
40 min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10 min
Sommergemüse-Ragout mit Feta-Päckchen
40 min
Auberginen-Pasta
30min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Ratatouille-Pasta
40 min
Kartoffel-Ratatouille
1 Std.
Melanzane alla Parmigiana
1h 10 min
Ratatouille-Lasagne
1 Std. 30 Min
Sauce alla Puttanesca
25min