Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- ¼ TL Zimt
- 300 g Rotkohl, in Stücken (ca. 2 cm)
- 300 g Risottoreis
- 100 g Rotwein, trocken
- 100 g Orangensaft
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastinakenpuffer
40min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Grünkohl-Risotto
50min
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Fenchel-Risotto
35min
Karotten-Fenchel-Frittata mit Ricotta
30min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Sauerkraut-Risotto
40min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min