Hirse-Brokkoli-Salat

Hirse-Brokkoli-Salat

3.8 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Walnusshälften
    60 g
  • Olivenöl
    65 g
  • Schalotte
    1
  • Hirse
    250 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Brokkoli in kleinen, etwa gleich großen Röschen
    300 g
  • Honig
    10 g
  • Sherryessig
    15 g
  • Dijon-Senf
    10 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Cranberrys, getrocknet
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2329 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...