![Grünkohlrisotto Grünkohlrisotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA04F8FB-5485-47CD-8082-DBC91D093880/Derivates/82e23aa3-75e0-47ec-9507-fd156326b745.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Haselnüsse
-
120
g Scamorza, in Stücken
lub 120 g Bergkäse, in Stücken - 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Pflanzenöl
- 300 g Grünkohl, TK
- 250 g Risottoreis
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 700 g Wasser, kochend heiß
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 20 g Butter
- 2 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Grünkohl-Risotto
50 Min
Fenchel-Risotto
40 Min
Grünkohl-Risotto
40 Min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Stielmuseintopf mit Feta
1 Std.
Grünkohl-Lasagne
1 Std. 10 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 Min
Gelbe-Bete-Risotto
2 Std.
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Mangoldrisotto
50 Min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min