Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Haselnüsse
-
120
g Scamorza, in Stücken
lub 120 g Bergkäse, in Stücken - 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Pflanzenöl
- 300 g Grünkohl, TK
- 250 g Risottoreis
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 700 g Wasser, kochend heiß
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 20 g Butter
- 2 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Mangoldrisotto
50 min.
Fenchel-Risotto
40 min.
Grünkohl-Risotto
50 min.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Fenchel-Risotto
35min
Grünkohl-Risotto
40 min.
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Petersilienwurzel-Risotto
40 min.
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min.
Grünkohl-Lasagne
1h 10 min.