Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 600 g Gelbe Bete, mit Schale (ca. 10 cm Ø)
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 2 Schalotten
- 20 g Öl
- 250 g Risottoreis (ca. 18-20 Minuten Garzeit)
- 150 g Weißwein
- 600 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- 20 g Butter
- 40 g Rucola
- 80 g Ziegenfrischkäse, zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2571 kJ / 614 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Vollkorn Mangold-Quiche
1 godz. 30 min
Mangoldrisotto
50min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Grünkohlrisotto
40 min
Fenchel-Risotto
40 min
Grünkohl-Risotto
50min
Topinamburpüree
40 min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 Std.
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50min
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35 min