Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis
- 150 g trockener Weißwein
- 850 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Mangoldrisotto
50 Min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 Min
Grünkohlrisotto
40 Min
Fenchel-Risotto
40 Min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Grünkohl-Risotto
40 Min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Grünkohlcremesuppe
45 Min
Grünkohl-Lasagne
1h 10min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min