Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 100 g de beurre demi-sel bien froid en cubes
- 80 g d'eau
- 300 g de bière ambrée
- 120 g d'oignon (1) coupé en 4
- 600 g de viande de bœuf, morceaux à bourguignon de 3 cm
- 70 g de lardons nature
- 30 g d'huile de tournesol
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de champignons de Paris frais bruns, nettoyés et coupés en 2 ou en 4
- 20 g de sauce Worcestershire
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3570 kJ / 855 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Bœuf Stroganov
55min
Goulasch
50min
Bœuf miroton sur petits légumes du Sud
55min
Macaronade
2h 30 min
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2h
Bœuf bourguignon
2h 30 min
Aillade de veau
1h 30min
Le chiard aux poutines
1h 35 min
Pappardelles au lapin et au pesto
1h
Estouffat toulousain
2h
Bœuf à l'orange
1h 25min
Cassoulet au confit de canard
1h 10min