Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet d'aneth frais
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 350 g de filets de cabillaud
- 350 g de filets de saumon frais, sans la peau
- 6 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- sel
- poivre moulu
- 30 g de concentré de tomate
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2359 kJ / 566 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Terrine de poissons aux légumes
6 godz. 30 min
Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon
1 godz. 40 min
Rillettes aux deux saumons
40min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15 min
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1h 45min
Pain de saumon
1h 20min
Terrine de saumon aux épinards
2 godz.
Terrine de poisson
1 godz.
Gougères
45min