Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 600 g de lait concentré sucré
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 120 g de cacao en poudre sucré
- l'eau, pour le bain-marie
- pépites de chocolat, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2021.3 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 129.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à l'amande et au mincemeat
1 godz. 50 min
Pudding vapeur
1 godz.
Cheesecake polonais
1 godz. 30 min
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24 godz.
Roulé de pain
1 godz. 15 min
Gâteau de semoule de maïs
50 min
Tarte façon "crème brûlée"
4 godz.
Parfait chocolat et thé fleuri
3 godz. 55 min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 godz.
Gâteau magique chocolat-caramel
5 godz.
Gâteau vapeur à la banane
1 godz. 30 min
Mousse au chocolat magique
15min