Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 600 g de lait concentré sucré
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 120 g de cacao en poudre sucré
- l'eau, pour le bain-marie
- pépites de chocolat, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2021.3 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 129.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min
Gâteau magique à la noix de coco
1 godz. 30 min
Crème brûlée au chocolat
3sa 15 dk
Gâteau au café et à la vanille
5 Std. 15 Min
Gâteau aux amandes
1h
Tarte crémeuse aux fraises
2 godz.
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 min
Crème d'amande aux raisins
1 godz. 40 min
Cannelés au pamplemousse
12 godz.
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Gâteau au fromage, façon japonaise
1 godz. 5 min
Gâteau magique au chocolat blanc
3sa 15 dk