Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les meringues (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace au chocolat (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de pralin, concassé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croustillant chocolat-framboise
16 godz.
Coupelles de chocolat
2h 45min
Sphère chocolat-mandarine
12h
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Mystère cœur chocolat
3h 35min
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55 min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Le drômois
12h 45 min
Gâteau aux peaux de banane
3 Std. 45 Min
Praliné chocolat-noisette
1h
Marquise au chocolat
2h 25 min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min