![Everyday gourmet butter Everyday gourmet butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb32a766-8004-465e-8d0a-10727eb7d21b/Derivates/636c0c1c-082b-4faa-93b0-ffbbde10353a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butter
- 600 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 1000 g chilled water
Flavouring
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only or 1 tsp dried thyme
- 1 garlic clove
- ½ tsp lemon zest
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
- 2 - 3 pinches smoked salt or salt of choice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 8741.2 kJ / 2089.2 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 138.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 695 mg
Alternatywne przepisy
Bianca Mazur's watermelon and orange margarita
6h 10min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 Min
Almond and Seed Crackers
45 Min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 Min
Confit garlic
15 Min
Beef stock paste
3 Std.
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1 Std.
Pao de Alho (Crispy Flatbread) Paul (Metric)
35 Min
Mini Jamaican style ginger bundts
25min
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1h 35min
Apple tart (Thermomix® Cutter)
1 Std.