![Dave Barbaro's spiced pork sausages Dave Barbaro's spiced pork sausages](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/910f66781dedc33799c2faf15f68b5e8/Derivates/4ae3fe593cb4b333377cf6e949cd935fdac76349.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sea salt
- 10 g paprika
- 10 g dried chilli flakes
- 80 g red wine
- ½ tsp fennel seeds
- ½ tsp ground black pepper
- 1750 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 300 g pork fat (see Tips)
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1288.9 kJ / 308.1 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 646 mg
Alternatywne przepisy
Sufganiyot
2sa 30 dk
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10min
Berry curd
15 Min
Chilli crunch (TM6)
30 Min
Homemade sausages
1 Std. 40 Min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 Min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 Min
Easy lamb hotpot
2 Std.
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1u.