Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sea salt
- 10 g paprika
- 10 g dried chilli flakes
- 80 g red wine
- ½ tsp fennel seeds
- ½ tsp ground black pepper
- 1750 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 300 g pork fat (see Tips)
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1288.9 kJ / 308.1 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 646 mg
Alternatywne przepisy
Italian sausages
40min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Hearty Seafood Chowder
1 Std.
Gin and juniper berry marmalade
1 Std. 30 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Gochujang (Korean chilli paste) marinade
10 Min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Polish egg salad with tartar sauce
10 Min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Chicken and caramelised onion sausages
1 godz. 5 min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.