Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti
Meringa
- 180 g di zucchero
- 60 g di albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon ripieni di toffee
2 Std. 30 Min
Copertura di cioccolato all'olio
15min
Salsa al caramello
35 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Uovo di Pasqua con sorpresa
2 godz. 25 min
Éclair fragole e cioccolato bianco
12 Std.
Torta ricotta e pistacchio
8 Std.
Crema tartufo
12hod. 20min
Crostata di frolla montata alle nocciole
1h 20min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Cheesecake all'arancia
5 Std. 40 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min