Urządzenia i Akcesoria
Éclair alla crema di limone
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
12 pezzi
Składniki
Pasta choux
-
150 g di acqua
-
80 g di burro a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
10 g zucchero
-
120 g di farina tipo 00
-
3 uova
Crema al limone
-
2 limoni preferibilmente biologici
-
150 g zucchero
-
4 uova
-
100 g di burro a tocchetti
Meringa
-
180 g zucchero
-
60 g di albumi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
6.1 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Éclair
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Crema pasticcera
15 min
Salsa al caramello
35 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.
Pasta Choux
2 godz.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Torta Red velvet
3 godz.
Paris Brest
3 godz. 30 min
Éclair come un Paris-Brest
5 godz.
Dacquoise ai lamponi
3 godz.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Limoni di frolla ripieni
1 godz. 30 min