Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti
Meringa
- 180 g di zucchero
- 60 g di albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 godz. 20 min
Crema pasticcera
15 min
Panna montata
10 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Profiteroles
2 Std.
Bignè cake
4小时
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15min
Bavarese al mandarino
4h 45min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema chantilly
35 min