Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta Devil
- 425 g di zucchero
- 340 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2 cm circa) + q.b.
- 100 g di latte
- 4 uova (da 60 g)
- 425 g di farina tipo 00 + q.b.
- 65 g di cacao amaro in polvere
- 75 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
Ganache al cioccolato
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 750 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 4548 kJ / 1087 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 70.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce
1sa
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 dk
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Red velvet cake
1sa 15 dk
Naked cake al cioccolato
4 Std.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2 Std.
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2 Std.
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Torta Red velvet
3h
Torta foresta nera
3h