![Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6B15045-EE1B-44E7-A814-30553A7B7D5A/Derivates/910D3279-5083-4CA5-B158-08D548C6CF46.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna al cioccolato
- 60 g di burro + q.b. per imburrare
- 250 g di zucchero semolato
- 8 uova (circa 53-63 g l'uno)
- 170 g di farina bianca istantanea
- 80 g di cacao amaro in polvere
- 2 pizzichi di sale
Farcitura al caramello salato
- 100 g di caramello liquido
- 100 g di burro, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale marino a piacere
- 680 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Morettini
3h 10min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2 Std.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 godz.
Torta tripla al cioccolato
3h 55min
Crema al burro al cacao
10min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Glassa al cioccolato
20 Min