Wersje kompatybilne
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna al cioccolato
- burro q.b.
- 250 g di zucchero semolato
- 8 uova (circa 53-63 g l'uno)
- 170 g di farina autolievitante
- 80 g di cacao amaro in polvere
- 2 pizzichi di sale
Farcitura al caramello salato
- 100 g di caramello liquido
- 100 g di burro, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale marino a piacere
- 680 g di panna (min. 30% di grassi), di cui 600 g ben fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaron al cioccolato
24h
Torta di crêpes tiramisù
6óra 30p
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
Naked cake al cioccolato
4 godz.
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min
Torta tripla al cioccolato
3h 55min
Torta Red velvet
3h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta foresta nera
3h