Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema alla verbena
- 200 g di latte intero
- 10 foglie di verbena limoncina secche
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
Glassa di zucchero
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 1 punta di coltello di colorante alimentare verde
- verbena limoncina, le foglie fresche e cristallizzate (vedere consigli), q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1351 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo nocciolato
Brak ocen
Happy sun beach
10 Min
Meringata alle fragole
2 Std.
Pizza mele e brie
1 Std. 50 Min
Alberello di cioccolato
10h
Mini maddalene al cioccolato
Brak ocen
Tortine dell'amore
1h 40min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Gelatine di marshmallows
24sa 45 dk
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30 min
Pane di mais gratinato
40 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min