Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Crema di caramelle alle fragole
- 400 g di latte
- 170 g di caramelle gommose alla fragola
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 3 uova
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 2 punte di coltello di colorante alimentare rosso
- caramelle gommose alla fragola, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 527 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa all'arancia
25min
Cheesecake al limone
5 Std. 25 Min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Tortini al caramello
1h
Donuts glassati
4 godz.
Éclair fragole e cioccolato bianco
12h
Sorbetto avocado, ananas e lime
20min
Cono graffa
1h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2小时 30 分钟
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15 min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min