Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Crema di caramelle alle fragole
- 400 g di latte
- 170 g di caramelle gommose alla fragola
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 3 uova
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 2 punte di coltello di colorante alimentare rosso
- caramelle gommose alla fragola, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 527 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramelle gommose alla frutta
3h 20 min
Ciambelline glassate
50 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Trancetti al latte
6h 30min
Biscotti cuore morbido al caramello
2 Std. 40 Min
Éclair come un Paris-Brest
5sa
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12u.
Cocktail tropicale
10min
Sandwich con crema alla vaniglia
2 Std.
Sciroppo di lavanda
1 Std. 30 Min
Macaron al cioccolato
24h
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1 Std. 10 Min